Onderhoud van kunstgras en schoonmaken

Onderhoud van kunstgras en schoonmaken

 

 

Dankzij kunstgras hoef je niet meer iedere week te grasmaaien, gras te zaaien en druk bezig zijn met jouw gazon. Toch is kunstgras niet 100% onderhoudsvrij en is het noodzaak om jouw kunstgras goed te onderhouden. Wanneer je jouw kunstgras goed onderhoud, gaat het langer mee en heb je jarenlang plezier van een prachtig kunstgazon. Een groot onderdeel van het onderhoud, is het schoonmaken van kunstgras. In dit artikel lees je hoe je kunstgras het beste kunt schoonmaken en lees je handige schoonmaaktips.

 

Even vegen

Wist je dat je over kunstgras kunt vegen? Dit is handig om stof, bladeren en andere onzuiverheden snel weg te werken. Voordat je begint met schoonmaken, is het verstandig om eerst even de bezem over het kunstgrasgazon te halen. Zo haal je alle grove stukken vuil er makkelijk uit. Je kunt beter licht vegen, dan met een stofzuiger over het gazon gaan. De zuigkracht van de stofzuiger kan namelijk gras uit te mat halen.

 

Een sopje gebruiken

Kunstgras kun je het beste schoonmaken met een eenvoudig sopje. Doe een klein scheutje allesreiniger bij warm water. Je kunt dit sopje met de hand en een doek over het kunstgras halen, maar ook met een zachte bezem of het gazon schrobben. Nadat je het sopje over het gras hebt gehaald, moet je ook nog een keer met schoon en warm water over het gazon om de zeepresten te verwijderen. Het is ook aan te raden om het gazon van kunstgras schoon te maken, net voor een flinke regenbui. Je kunt dan de regen de zeepresten laten verwijderen. Wil je de natuur om je heen niet beschadigen? Let dan goed op welk schoonmaakproduct je gebruikt. Je kunt het beste een ecologisch schoonmaakmiddel gebruiken om de grond en de natuurlijk eromheen niet te verontreinigen.

 

Schoonmaken met azijn

Wil je jouw kunstgras een grondige schoonmaakbeurt geven of heeft het vieze plekken? Een grondige schoonmaakbeurt doe je met azijn. Let wel op, gebruik nooit puur azijn, maar verdun het met flink wat water. Let ook goed op of het kunstgras dat jij in de tuin hebt liggen goed tegen zure producten kan. Niet alle soorten kunstgras doen het goed met zuur, dit merk je bijvoorbeeld ook wanneer een hond op het gazon van kunstgras plast. Wil je azijn gebruiken voor een grondige schoonmaakbeurt? Zorg dan dat je eerst een klein stukje probeert om te zien wat het effect is. Verdun de azijn met water voor een grondige en veilige schoonmaakbeurt van jouw gazon.

 

Kan jouw kunstgras wel een opknapbeurt gebruiken? Zorg er dan voor dat je veilig jouw gazon schoonmaakt. Het is aan te raden om dit toch minstens eenmaal per seizoen te doen voor een optimaal resultaat. Wanneer je jouw kunstgras te vaak of met te sterke middelen wilt schoonmaken, kan dit voor meer problemen zorgen, dan dat je ermee wilt oplossen. Ga dus bewust om met jouw kunstgras en zorgt voor een goede schoonmaakbeurt voor een ideaal gazon.