Informatie

Webwinkels voor thermo kleding, grote maten etc

Adresgegevens

Alkmaar
Shoppartners krijgt 2 van de 5 sterren, gebaseerd op 21 21 ervaringen.

Reviews

21 beoordelingen

2017 door Yvette
Zeer slecht: bestellen is misschien gemakkelijk, maar de aftersale en de klantenservice zijn zeer benedenmaats. De levering van het bestelde product was herhaaldelijk vertraagd. Ondanks de belofte op de website dat het binnen 24 uur wordt geleverd. Als klant wordt je van die vertraging in een zeer laat stadium op de hoogte gebracht. Op een gegeven moment zelf telefonisch contact opgenomen om te status te vernemen, ik hoorde dat het product net was verzonden. Dat had toen niet meer gehoeven, omdat ik het product niet meer nodig was (cadeau). Ik wil het product retourneren, maar de verzendkosten zijn nu voor mijn rekening. Dat vind ik in dit geval zeer onacceptabel en een beetje coulance in deze zaak had wel gemogen. Jammer.
2017 door y
Opblaasletters gekocht bij deze zaak welke absoluut niet klant vriendelijk is bij opblazen bleek 1 letter aan 1 kant volledig open te zijn opblazen zit er dus niet in. Ivm kort dag met wanneer de letters nodig waren gelijk een nieuwe besteld omdat ze niet meer bereikbaar waren. Eerst sprake van crediteren maar na in de wacht gezet te zijn alleen een cadeau bon en ook geen compensatie voor opnieuw bezorg kosten ik raad echt af om iets bij deze firma aan te schraffen! !!!!!!!
2016 door anoniem
Niet klantgericht. Denken niet in klantbelang maar in eigen belang. Jammer. Zou het bedrijf niet aanbevelen aan anderen.
2016 door Ben Bronder
Veel keuze en komen hun woord na. Super service.
2016 door anoniem
Ik heb er vaak dingen besteld, net als mijn vrienden en familie, helemaal niets gekregen. Hun ook niet. Betrouw ze niet, zou ik zeggen. OPLICHTERS. Waarschijnlijk zijn de goede reacties geschreven door mensen die er betaald voor krijgen. GELOOF DEZE ONZIN NIET!! HET ZIJN OPLICHTERS!!!
2015 door Stefan254@hotmail.com
Heb op een woensdag besteld zou vrijdag geleverd netjes telefoon gekregen als het een probleem was dat het zaterdag geleverd kon worden.ik Had er geen problemen mee. Zaterdag zonder te melden niets ontvangen. maandag niets ontvangen bel vandaag dinsdag wordt vandaag bezorgt.je raad het al helemaal niets. Ze gaan niet serieus met klanten om.ik zou afraden hier zaken mee te doen
2015 door Klaas
Artikel besteld. Een dag later, zonder excuses, een bericht gekregen dat dit artikel niet meer voorradig was. In het tegenbericht aangegeven de reden van de keuze voor deze knuffel, en akkoord gegaan met levering van alternatief artikel. Wel de vraag gesteld welke tegemoetkoming ik kon verwachten. Dit had niet direct in geld gehoeven maar bijvoorbeeld korting op een herhaalaankoop of in ieder geval excuses maar nee. Dit bedrijf heeft het voor elkaar gekregen dat ik beslis om niets te kopen maar verder te zoeken omdat het, blijkbaar, te veel moeite kost om klanten excuses te maken, begrip te tonen of uberhaupt empathie. Wat een enorm slechte klantervaring. Ik wacht, 4 werkdagen na annulering, nog steeds op het aankoopbedrag retour. Zelf hier moet ik naar vragen en is er geen indicatie afgegeven hoe lang dit zou duren.
2015 door Calan
artikel veel te laat geleverd ondanks afspraak. Pakket dus geweigerd. Pakketje zoek bij dhl. Dan blijkt het alsnog bij de buren door de brievenbus gedaan. Die zijn op vakantie. Retourkosten nog niet vergoed. Wel geld terug. Geen genoegen dus om hier zaken te doen. Jammer.
2014 door Wendy
Koop niks bij dit bedrijf. Koala knuffel gekocht. Zag er leuk uit. Wat ik thuis kreeg leek niet eens op een koala, het enige wat hetzelfde was, was het witte buikje. Mail geschreven, kreeg een reactie dat het 10% mag afwijken van de website. Deze knuffel week 95% af. Ik kon het niet kado doen en heb het teruggestuurd en ben wel 6,95 verzendkosten kwijt en heb nu niks. SCHANDALIG
2014 door van hecke sven
Amateuristische service! pakket na 5 dagen ontvangen, woensdag besteld voor een personeelsfeest op zaterdag pas de woensdag erop alles op 1 grote hoop in een kartonnen doos ontvangen. Vriendelijke mail gestuurd om uitleg te vragen en eventueel een compensatie daar ik duidelijk gevraagd had voor levering op vrijdag of zaterdag. Blijf hier weg, deze mensen nemen hun job niet serieus dit is een blamage voor alle webshops die wel serieus met hun zaak bezig zijn. Doos nu teruggestuurd op eigen kosten?!! Ben eens benieuwd naar het resultaat. klungelservice!!
2014 door Linda
Pakketje werd niet geleverd, zeer slechte klantenservice van het bedrijf. Er was geen mogelijkheid om mijn zending nog een keer te leveren en geld kan ik pas terugkrijgen nadat onderzoek is uitgevoerd. Verder werd ik niet bepaald klantvriendelijk te woord gestaan. Dag 90 euro.
2014 door Bas
Een koeltas gekocht die 26 liter inhoud zou hebben. Het ding is veel te klein, binnen maten opgemeten. Het ding heeft 8,5 liter inhoud. Shoppartners zegt dat het wel 26 liter inhoud heeft en dat de leverancier dat heeft bevestigd. Gekocht via BOL.COM en kennelijk is shoppartners de leveranciers. Jammer dat BOL.COM zich met zulke partners inlaat. Ik voel me gewoon opgelicht.
2014 door Ronald Vroegop
Laatst twee paar bretels bij Bellatio besteld en de volgende dag al netjes, zoals afgesproken, in de brievenbus. Geweldig en betrouwbaar.
2013 door Peter Jan
Beloven een hoop. Maar ze doen niets. Dat binnen een dag leveren is onbetrouwbaar, lukt nooit, slechte klantenservice. Ik zou er wegblijven!!!
2013 door Diny
bijzonder goede ervaring. Door mijn zelf een financieele fout gemaakt.De volgende dag gelijk een mailtje er uit gedaan binnen een half uur kreeg een reactie terug en de volgende dag werden de spullen al bij mij thuis afgelevert ondanks de carnavals drukte Dus zeer tevreden
2013 door Sjoerd
Doe geen zaken met deze klungels! Ondanks dat ze zeggen dat er voorraad is blijken ze niet voldoende op voorraad te hebben (dit blijkt pas na de bestelling en nadat je geld van de rekening is afgeschreven). Klantenservice is niet behulpzaam en niet voor rede vatbaar. Zoek verder op internet naar een betrouwbare partner.
2013 door Jansen
Oudjaarsdag 31-12 2 grappige schorten besteld met uiterste afleverdatum 4-1-2013 erop. Betaling met IDEAL uitgevoerd. Prima mails ontvangen met ook tracking link. 3-1 werd het afgeleverd met selektvracht. Prima gelopen dus. Zal er zonder problemen weer bestellen!
2012 door m.kampman
betreft klacht,klant nummer:466334 ik heb bij u kerst papier en sinterklaas papier besteld ik heb echter niet het geen gekregen wat ik bij u heb besteld er zit geen kerst papier bij alleen sinterklaas papier als u zo'n klein bestelling al niet goed kunt uitvoeren,wat moet ik dan verwachten als ik een grote bestelling plaats. ik wil het hier ook bij laten en ik zal in de toekomst niet meer bij u bestellen,sorry ik verwacht wat ik bestel en dat kunt u blijkbaar niet. hoogachtend,m.kampman
2012 door Bram
Uiterste bezorgdatum Bellatio/Shoppartners geeft de mogelijkheid van een uiterste bezorgdatum. Erg handig dacht ik, want ik moest het product op een donderdag in huis hebben en bestelde het op een dinsdag. Levertijd zou 1-3 dagen bedragen. Mocht het niet op de donderdag (uiterste bezorgdatum) bezorgt kunnen worden, dan neemt Shoppartners contact met je op om te praten over een oplossing, zo meld de website. Uiteraard nooit gebeld door Shoppartners. Met retour sturen was ik te laat. Een paar daagjes hoor, maar dat was mijn eigen fout. Dat begrijp ik uiteraard, maar dat Bellatio/Shoppartners zijn eigen fout niet inziet en het verstrijken van de retourtermijn door de vingers ziet, vind ik niet echt klantgericht. Tip! Maak geen gebruik van een uiterste bezorgdatum. Heeft toch geen zin bij Bellatio/Shoppartners.
2012 door Tim Ooievaar
Een ietwat rommelig, chaotisch en absoluut niet, op het eerste oog, betrouwbaar overkomend bedrijf. De werknemers/sters praten nogal negatief over bedrijfsvoering en dat is dus ook voor buitenstaanders hoorbaar en zichtbaar en wijzen met de vingers naar elkaar in plaats van elkaar te helpen. Zoals ik werd ontvangen bij binnenkomst, was het voor mij al duidelijk... eens en de laatste keer voor het bedrijf shop partners. Telefonisch zijn de medewerk(st)ers van shop partners eveneens allerminst capabel een gesprek netjes te openen en af te sluiten, netjes ABN te spreken ('waarneer' i.p.v. 'wanneer' en het woord 'ff' heb ik iets te veel gehoord), het over-en-weer doorschakelen is hier een standaard en is voor de klant zeer irritant; uiteindelijk heb ik met vier mensen gesproken, maar niet een iemand kon mijn vraag beantwoorden, daarom ben ik naar het bedrijf in Alkmaar toe gegaan.
2011 door Danielle
Zeer slecht, ik ben door ziekte vergeten een artikel op tijd te retourneren. Hier 1 dag na het verstrijken van het retour termijn over gemaild en direct mijn excuses aangeboden. Dat ik geen geld terug krijg begrijp ik, maar zelfs een tegoed bon was niet mogelijk. Ik kreeg geen eigenaar of leidinggevende aan de telefoon en het gesprek werd beëindigd. Zeer klant onvriendelijk.
Toon meer beoordelingen Toon minder beoordelingen

Betaalmogelijkheden & keurmerken

Shoppartners.nl vind je in de volgende categorieën

Jouw Shoppartners.nl review