Voordelig adverteren in Google Shopping met CSS Thuisvergelijken.nl

Afgelopen jaar heeft Google een recordboete van de EU gekregen omtrent oneerlijke concurrentie via haar prijsvergelijker, Google Shopping. Om een eerlijker speelveld te bieden heeft Google onder andere ruimte gecreëerd voor andere vergelijkingssites en is de opmaak veranderd. Ook wordt er een korting gegeven aan adverteerders die via vergelijksites hun producten aanbieden. Thuisvergelijken.nl is hier op ingesprongen door hier een licentie voor te bemachtigen.

Hoe werkt deze constructie?

Als online retailer bied je normaliter producten via het Google Merchant Account aan om vervolgens gekeurd en getoond te worden in Google Shopping. Nu is het naast Shopping ook mogelijk om het via een gekoppeld prijsvergelijker Merchant Account, ook wel CSS (Comparison Shopping Services), aan te bieden. Er verandert niks alleen zal er in plaats van ‘Van Google’ de naam van de vergelijkingssite worden getoond.

Thuisvergelijken.nl

Deze website heeft zeer veel historie als vergelijkingssite en een hoge betrouwbaarheidsfactor. Belangrijk om te vermelden is het ondergeschikte belang van Thuisvergelijken.nl. Bezoekers die op de advertentie klikken worden, net zoals nu, direct doorgestuurd naar de desbetreffende productpagina. Voor zowel de bezoeker als de adverteerder verandert er niets. De website is alleen nodig om de service te bieden.

Waarop krijgt u korting?

Het financiële voordeel voor u bestaat uit een aanzienlijk lagere prijs per klik en een hele interessante cashback regeling. Op dit moment dragen adverteerders van iedere geïnvesteerde euro 20% af aan Google Shopping voor gebruik van de Google Service. Door de feed niet via Google aan Google Shopping aan te bieden maar via Thuisvergelijken.nl betalen adverteerders deze 20%. U betaalt dus 20% minder voor hetzelfde aantal klikken.